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Registros recuperados : 13 | |
2. | | RIBEIRO, T. G.; KATAKI, L. A.; HOFFMANN, L. V.; MAGALHÃES, F. O. da C.; TRIPODE, B. M. D. Amplificação por PCR do gene de um fator de transcrição de Fusarium oxysporum f.sp. vasinfectum. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 7., 2013, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2013. p. 57. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 292). Pôster - graduação. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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6. | | RIBEIRO, T. G.; DOURADO, F. dos S.; CAMACHO, N. N.; BALDANI, J. I.; JESUS, E. da C. Phenotypic and genotypic characterization of commom bean rhizobia of the culture collection of Embrapa Agrobiologia In: REUNIÃO LATINOAMERICANA DE RIZOBIOLOGIA, 27., 2016, Londrina. Fortalecendo as parcerias Sul-Sul: anais. Curitiba: SBCS-NEPAR, 2016. 308 p. Editado por Mariangle Hungria, Douglas Fabiano Gomes, Arnaldo Colozzi Filho. RELAR 2016. p. 165 Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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8. | | BARBOSA, A. M.; ARRIEL, M. T.; RIBEIRO, T. G.; CHAIBUB, A. A.; CORTES, M. V. de C. B.; FILIPPI, M. C. C. de. Avaliação do antagonismo de Magnaporthe oryzae por metabólitos bacterianos. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 11., 2017, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2017. p. 42. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 316). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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9. | | AMARAL, M. B.; RIBEIRO, T. G.; ALVES, G. C.; COELHO, M. R. R.; MATTA, F. de P.; BALDANI, J. I.; BALDANI, V. L. D. The occurrence of rhizobacteria from Paspalum genotypes and their effects on plant growth. Scientia Agricola, v. 79, n. 2, e20200240, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Pecuária Sudeste. |
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10. | | OLIVEIRA, I. S. R. de; JESUS, E. da C.; RIBEIRO, T. G.; SILVA, M. S. R. de A.; TENORIO, J. de O.; MARTINS, L. M. V.; CHAER, G. M.; FARIA, S. M. de. Estirpes de rizóbio indicadas para a inoculação de Mimosa caesalpiniifolia. Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2021. (Embrapa Agrobiologia Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 106). Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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11. | | AMARAL, M. B.; LOPES, T. dos S.; FEDER, C. B.; RIBEIRO, T. G.; PACHECO, R. S.; TEIXEIRA, T. N.; MONTEIRO, E. de C.; RAMALHO, I. O.; MACEDO, R. de O.; BODDEY, R. M.; ZILLI, J. E.; ALVES, B. J. R. Bradyrhizobium occurrence in nodules of perennial horsegram. Brazilian Journal of Microbiology Online, 17 set. 2022. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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12. | | OLIVEIRA, I. S. R. de; JESUS, E. da C.; RIBEIRO, T. G.; SILVA, M. S. R. de A.; TENORIO, J. de O.; MARTINS, L. M. V.; FARIA, S. M. de. Mimosa caesalpiniifolia Benth. adapts to rhizobia populations with differential taxonomy and symbiotic effectiveness outside of its location of origin. FEMS Microbiology Ecology, v. 95, p. 1-10, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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13. | | ROCHA, F. I.; RIBEIRO, T. G.; FONTES, M. A.; SCHWAB, S.; COELHO, M. R. R.; LUMBRERAS, J. F.; MOTTA, P. E. F. da; TEIXEIRA, W. G.; COLE, J.; BORSANELLI, A. C.; DUTRA, I. dos S.; HOWE, A.; OLIVEIRA, A. P. de; JESUS, E. da C. Land-use system and forest floor explain prokaryotic metacommunity structuring and spatial turnover in amazonian forest-to-pasture conversion areas. Frontiers in Microbiology, v. 12, 657508, Apr. 2021. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Solos. |
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Registros recuperados : 13 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
18/12/2018 |
Data da última atualização: |
01/11/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
ALENCAR, N. M. M.; RIBEIRO, T. G.; BARONE, B.; BARROS, A. P. A.; BIASOTO, A. C. T.; BEHRENS, J. H. |
Afiliação: |
NATÁLIA MANZATTI MACHADO ALENCAR; TATIANE GODOY RIBEIRO; BRUNA BARONE; ANA PAULA ANDRÉ BARROS; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; JORGE HERMAN BEHRENS. |
Título: |
Sensory profile and check-all-that-apply (cata) as tools for evaluating and characterizing syrah wines aged with oak chips. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 124, p. 156-164, 2019. |
DOI: |
10.1016/j.foodres.2018.07.052 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Aging wine in oak barrels provides more complexity to the beverage, but due to the high cost of wood barrels, alternative aging methodologies such as the use of oak chips gain interest of winemakers in the new world of wines, particularly in the tropical regions. This paper reports the sensory profile and consumer perception of Syrah wine produced in the São Francisco Valley, Brazil, with the addition of American and French oak chips at different stages of the fermentation process. Higher intensity of color, coffee, woody, and sweet/caramelized aromas, sweet and woody taste were observed in the age wines as compared to a control wine (no chip addition). An affective sensory test (N= 129) revealed two segments of consumers exhibiting different attitudes to the wines: one group (N= 60) rejected all samples, whereas the other (N= 69) liked them moderately. In short, the findings provide relevant information for stakeholders in the new world of wine where oak barrels impact negatively on the cost of production of wines, as is the case in Brazil. |
Palavras-Chave: |
Analise sensorial; Vale do São Francisco. |
Thesagro: |
Uva; Vinho. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/204099/1/Sensory-profile-and-check-all-that-apply-2019.pdf
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Marc: |
LEADER 01808naa a2200241 a 4500 001 2101936 005 2019-11-01 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.foodres.2018.07.052$2DOI 100 1 $aALENCAR, N. M. M. 245 $aSensory profile and check-all-that-apply (cata) as tools for evaluating and characterizing syrah wines aged with oak chips.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aAging wine in oak barrels provides more complexity to the beverage, but due to the high cost of wood barrels, alternative aging methodologies such as the use of oak chips gain interest of winemakers in the new world of wines, particularly in the tropical regions. This paper reports the sensory profile and consumer perception of Syrah wine produced in the São Francisco Valley, Brazil, with the addition of American and French oak chips at different stages of the fermentation process. Higher intensity of color, coffee, woody, and sweet/caramelized aromas, sweet and woody taste were observed in the age wines as compared to a control wine (no chip addition). An affective sensory test (N= 129) revealed two segments of consumers exhibiting different attitudes to the wines: one group (N= 60) rejected all samples, whereas the other (N= 69) liked them moderately. In short, the findings provide relevant information for stakeholders in the new world of wine where oak barrels impact negatively on the cost of production of wines, as is the case in Brazil. 650 $aUva 650 $aVinho 653 $aAnalise sensorial 653 $aVale do São Francisco 700 1 $aRIBEIRO, T. G. 700 1 $aBARONE, B. 700 1 $aBARROS, A. P. A. 700 1 $aBIASOTO, A. C. T. 700 1 $aBEHRENS, J. H. 773 $tFood Research International$gv. 124, p. 156-164, 2019.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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